top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΗΛΟΣ

Σακχαρώδης Διαβήτης και καλοκαίρι (Ι)


Πως μπορεί το καλοκαίρι να επηρεάσει το Σακχαρώδη Διαβήτη σας;

Μπορεί το καλοκαίρι να επηρεάσει τη φαρμακευτική μου αγωγή όταν έχω Σακχαρώδη Διαβήτη

Η καλοκαιρία και η αύξηση του μεγέθους της ημέρας έχουν ως αποτέλεσμα δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το κολύμπι. Τα παραπάνω αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων, βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά μπορούν να προκαλέσουν και υπογλυκαιμία, ιδιαίτερα στην περίπτωση ατόμων που χρησιμοποιούν ινσουλίνη. Επομένως είναι απαραίτητη η επίσκεψη σας στον ενδοκρινολόγο, όπου μετά από συζήτηση, μπορεί να τροποποιήσει τη φαρμακευτική σας αγωγή.


Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος Αθανάσιος Ζήλος στα Μελίσσια

Τι πρέπει να κάνω για να προστατέψω τα πόδια μου στην παραλία το καλοκαίρι;

Θα πρέπει να φοράω τα παπούτσια και τις κάλτσες μου μέχρι να φτάσω στο χώρο που θα καθήσω. Θα πρέπει να βάζω αντιηλιακό και στη ραχιαία επιφάνεια του ποδιού. Σε περίπτωση ακτής με βότσαλα ή αχινούς θα πρέπει να φοράω τα ειδικά παπούτσια, τα οποία θα αφαιρώ μόλις βγαίνω από τη θάλασσα. Πρέπει να ακολουθεί καλό σκούπισμα των ποδιών και ενδελεχής έλεγχος μετά την επιστροφή από τη θάλασσα για την αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών τους.


Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος Αθανάσιος Ζήλος στα Μελίσσια

Τι πρέπει να προσέξω σχετικά με την αποθήκευση των φαρμάκων μου;

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αναπτύσονται υψηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται προσοχή κατά τη διαδικασία αποθήκευσης των φαρμάκων. Προσέχουμε να τηρούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του φαρμάκου, τόσο για την αποθήκευση όσο και για την μεταφορά του.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page